برنامه نویسی front-end و برنامه نویسی back-end
برنامه نویسی front-end و برنامه نویسی back-end
در طراحی سایت در مشهد سالهای اخیر اصطلاحات اپلیکیشن نویسی و توسعه و گسترش Back-End و Front-End در دنیای توسعه و گسترش اپلیکیشن بسیار رایج میباشد. به حیث می رسد بیشتر موسسه ها نرافزاری و حتی برنامه نویس ها فری لنس، رغبت دارا هستند پباده سازی و پیاده سازی دو قسمت واسط کاربری و منطق اپلیکیشن خویش را به طور کامل از هم جداازهم نمایند تا از مزیت های ایجاد یافتگی چنین معماری قابل انعطاف افزاری سود ببرند. تا قبل از این و حالا هم توسعه و گسترش اپلیکیشن به طور MVC تا حد بالایی توانسته میباشد منطق نرم افزار را از خصوصیت های UI یا این که واسط کاربری آن جداگانه نماید و نگاهی جدید به به کار گیری از مقر اطلاعات با مدلسازی و لایه بندی آن ساختوساز نماید.
در دنیای مهندسی اپلیکیشن به ویژه در گفت و گو سیستم های توزیع گردیده، معماری های مختلفی برای اتصال ماژو لهای مستقل یک اپلیکیشن ارئه شدهاست. یکی این معماریها، بسط کلاینت/سرور یا این که به عبارتی خدمت دهنده و خدمت گیرنده است. دراین نوع معماری بخشی از نرم افزار که وظیفه پیاده سازی الگوریتم های متفاوت و دسترسی به منابع سیستمی را داراست در یک سمت تحت عنوان خدمت دهنده و بخشی دیگر که وظیفه رابطه با یوزرها را به طور واسط بر عهده داراست در سمتی دیگر توسعه و گسترش پیدا میکند. از این رو اصطلاح نرمافزار سمت سرور (server-side) و اپلیکیشن سمت کلاینت (client-side) مصرف شده میباشد.
اپ نویسی front-end و نرم افزار نویسی back-end
طریق اتصال این دوبخش بیشتر مبنی بر خدمات یا این که API هایی در بستر اینترنت و یا این که بقیه پروتکلهای ارتباطی میباشد. از این رو اپ سمت سرور با بسط API هایی قابلیت و امکان دسترسی اپ سمت کلاینت را به منابع سیستمی به طور اکانت گردیده و امن و ضمنا از روش بدور مهیا میآورد. این فعالیت مزیت های متعددی داراست مثلا :
مستقل سازی منطق اپ از واسط کاربری.
جداسازی عملیات مقر داده از منطق نرمافزار (چنانچه اپلیکیشن به طور MVC در سرور پیاده سازی گردد).
تمرکز برنامه نویس ها سمت کلاینت و طراحان بر تکنیک های UI و UX.
تمرکز برنامه نویس ها سمت سرور بر منطق اپلیکیشن.
ایزوله سازی عملیات اشکالزدایی جهت امن ماندن بقیه قسمت های اپلیکیشن.
تایپ کردن اشکال کلاینت ها بر روی یک اپلیکیشن سمت سرور.
در دنیای اینترنت با ظهور NodeJS تحت عنوان runtime جدا گویش جاوااسکریپت، جهش بزرگی برای ارئه کتابخانه ها و بسترهای توسعه یافته نرم افزار نویسی سمت کلاینت رخداد و در سود بستر هایی مانند Angular,React و Vue.js که با جاوا اسکریپت گسترش داده می شوند عرضه شدند که سبب به نگاهی نو فنی مهندسی به نرمافزار نویسی سمت کلاینت شد.
از طرف دیگر کتابخانه ها و پلتفرمهایی برای تایپ کردن نرمافزار های سمت سرور ارائه شدند که منطق آن ها خیر بر واسط کاربری بلکه بر پردازش درخواستهای کلاینتها و سرعت و توجه و آسانی درین پاسخگویی و رابطه موءثر با مقر اطلاعات میباشد. و بسترهایی که با راههای سنتی و ترکیبی ارائه گردیده بودند مانند ASP.Net در سمت ساختوساز API های اثر گذار تغییر و تحول مسیر دادند.(برای یادگیری نود جی و ری اکت جی اس میتوانید از زمان های آموزشی وب سایت استعمال نمائید.)
نرم افزار نویسی front-end و نرمافزار نویسی back-end
حالا می دانیم که مراد از بسط نرم افزار یا این که اپ نویسی Front-End به عبارتی اپ نویسی در یک کدام از بسترهای سمت کلاینت مانند React میباشد و نرم افزار نویس Back-End به عبارتی کسی میباشد که با یکی زبانهای اپلیکیشن نویسی و بسترهایی که معرفی میشوند برای ارائه API ها اپ نویسی میکنند. و در شرایطی که شما در هردو سمت اپ نویسی میکنید به اصطلاح full-stack-developer میباشید.
سفارش شگفت انگیز کدفرند،دانلود به کلیه عصر های آموزشی کدفرند صرفا با 99 هزار تومان
برای اینکه بدانید چه ابزاری را در مکان مطلوب گزینش فرمایید و به وسیله آن سیستم قابل انعطاف افزاری متبوع را پیاده سازی نمائید بعضی از بستر های گسترش در هردو قسمت front-end و back-end را در تحت ملاحظه کنید:
نرمافزار نویسی Front-End
– اصول نرم افزار نویسی javascript و کتابخانه Jquery (تحت عنوان شالوده و مبنا نگاه فرانت اند).
– کتابخانه Reacrt (بسیار مطلوب برای ساختوساز اینترنت سایتهای کانال اجتماعی و چت آنلاین).
– پلتفرم Angular-2 برای گسترش سیستم های اینترپرایز زیر اینترنت.
– بستر Vuejs برای توسعه و گسترش اینترنت سایتهایی مانند فروشگاههای الکترونیکی و وب لاگ ها.
اپ نویسی front-end و اپلیکیشن نویسی back-end
نرمافزار نویسی Back-End
– ASP.net Core با گویش اپ نویسی #C برای ساختوساز API های سریع در سطح سیستم های میانگین و وسیع.
– Spring Boot با گویش اپ نویسی Java برای پیاده سازی نصیب سرور نرم افزار هایی پهناور با معماری توزیع گردیده و پیچیده خیس.
– کتابخانه Flask با گویش نرمافزار نویسی Python برای تایپ کردن API های کوچک و سریع و کاربردی.
– پلتفرم Django برای تایپ کردن API هایی برای اپلیکیشن های میانگین به تحت.
– پلتفرم Laravel با لهجه نرمافزار نویسی PHP برای تایپ کردن API های اپلیکیشن های میانگین.
– کادر ورک Falcon با لهجه نرمافزار نویسی PHP برای توسعه و گسترش خدمت هایی میانگین با اقتدار عملکردی بالا.
– NodeJS برای ارائه اپ های سمت سرور که خصوصیت IO بالایی داراهستند (اپلیکیشن های چت).